Geweldloos verzet en nieuwe autoriteit

Welkom op deze website van Wil van Nus

Ouders voelen zich vaak machteloos wanneer hun kinderen (ernstig) opstandig gedrag en zelfdestructief gedrag laten zien. Zij voelen zich geïntimideerd door het agressieve gedrag en durven soms nauwelijks meer grenzen te stellen, ook omdat dit slechts strijd en escalatie veroorzaakt.

Deze machteloosheid kan worden doorbroken door te denken vanuit het gedachtengoed van nieuwe autoriteit, waarin waakzame zorg een belangrijke plaats inneemt, en te handelen middels de interventies van geweldloos verzet. Strijd wordt vervangen door juist weer in contact te komen met het opstandige kind. De relatie kan herstellen en het kind zal ook weer beter luisteren.

Op deze site vindt u (beknopte) informatie over geweldloos verzet, die intussen effectief is gebleken in gezinnen maar ook op scholen en in wijkteams.

Hebt u nog vragen, neem dan contact op. Ik vertel er graag meer over!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *